top of page

AFRİKA KAHVELERİ: BURUNDİ

Küçük ama kalabalık Doğu Afrika ülkesi Burundi; Ruanda, Kongo, Tanzanya ve Tanganika Gölü ile sınır komşusudur. Yüksek yaylalara ve tropikal iklime sahip tepeliktir. Burundi, şimdiye kadar Doğu Afrika’da yaygınlaşan su kıtlığı ve kuraklık gibi sorunlardan çok şükür muaftır. Toprak genellikle çok zengindir ve sınırlı tarım baskısı ile ağırlıklı olarak volkaniktir.

Burundi ekonomisi geçimlik tarıma, altın (1), kahve (2) ve çay (3) ihracatına dayanır. Dış yardım, 2015’te Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza’nın yeniden seçilmesinden bu yana azalan ana gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Kahve 1920’lerde Burundi’de tanıtıldı ve 50’li yıllarda Burundi üreticileri için bir tarım devrimi yaratacak bir ürün olarak kabul edildiğinden genişlemeye başladı ve daha sonra sadece gıda kaynaklarına değil para üretimine de erişti. Kahve endüstrisi, hükümetin ithalat endüstrisine ihraç edilebilir kahve tedariki işini hem kurumsallaştırma hem de işletmede yer aldığı 60’lı yıllarda bir kamu endüstrisi olarak organize bir şekilde başlar. Nitekim, bir Devletler koalisyonu, ekonomik kalkınma sürecinde Burundi nüfusunu desteklemek kapsamında altyapının ve dolaylı olarak sübvansiyonlu bir üretimin geliştirilmesini finanse etmektedir. 90’lı yıllarda ağır borçlu Burundi hükümeti, borçları temizlemek için IMF ile yaptığı anlaşma ile kahve endüstrisini teslim edip serbest ticarete açıyor.

Esas olarak Arabica

Burundi çoğunlukla Arabica (±% 96) ve çok küçük bir Robusta yüzdesi (±% 4) üretir.

Son yıllarda Tam Yıkanmış kahve ihracatı, Yarı Yıkanmış ihracat hacminin önüne geçti. Tarihsel olarak Burundi’nin% 70 Yarı Yıkanmış ve% 30 Tam Yıkanmış ürettiği bir dönüş, 2018’de trend tersine döndü, şimdi kahvenin% 25’inden fazlasının Yarı Yıkanmış olarak işlenmediğini güvenle varsayabiliriz. Bu, hükümetin daha iyi getiri için daha iyi kahvelerin üretimini teşvik etme planının bir parçası.

Her iki kalite türü için de kahve akışı farklıdır: Tam Yıkanmış kalite, yetiştiriciler tarafından olgunlaştığında toplanan ve en yakın yıkama istasyonuna teslim edilen kahveden gelir. Bu yıkama istasyonları ülkenin kırsal kesimine yayılmıştır. Her kahve yetiştirme alanının, aynı zamanda bir karşılaşma ve değişim yeri olan kendi bölgesinde bir istasyonu vardır; yalnızca bazı alt bölgeler diğerlerinden daha fazla kapsama alanına sahiptir. Kahve, küçük Yıkama İstasyonlarında (her biri yaklaşık 500 MT kapasite) hamur haline getirilir, fermente edilir ve yıkanır ve Afrika yataklarında kurutulur, daha sonra kabuklama, sınıflandırma ve ihracat için ayırma için kuru değirmene göndermek için yeterli miktarda toplanana kadar yıkama istasyonunda kuru parşömenlerde saklanır. . Öğütme işlemi tamamlandıktan ve kahve ARFIC (Ulusal kahve kurumu) tarafından onaylandıktan sonra, her ihracat lotu Gitega veya Bujumbura’da devlete ait bir depoda saklanır.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kahve Ailesi

Yazı: Blog2_Post
bottom of page